Tryffelrecept

Tryffel smör

200g rums tempererat smör

1 färsk tryffel ca 20 g

1 msk champagnevinäger från Werners

1 tsk tryffelolja från Gridelli

1 nypa flingsalt Kattegatt

Vispa smöret med elvisp så det blir luftigt och vitt. Riv ner tryffeln, i med vinäger tryffelolja och smaka av med en nypa salt. Blanda och forma det till en fin korv med plastfilm eller ”egga” smöret med en sked. Servera smöret lagom rumsvarmt.

Smör som blir över (om det råkar bli det) kan förvaras i frysen tills nästa middag.

Tryffelmajonnäs

3 äggulor

3 dl rapsolja

1 msk Ets fallot dijonsenap

1 msk champagnevinäger från Werners

1 färsk tryffel ca 20 g

1 tsk tryffelolja från Gridelli

Salt och nymalen svartpeppar

Blanda äggula, senap, vinäger i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp.

Tillsätt oljan droppvis så att olja går ihop med äggen. Börja försiktigt och sen är det bara att ösa på. När du har fått ihop en fyllig majonnäs så riv i tryffel och droppa i tryffelolja. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.

Njuts till all chark, ost, bröd, köttbitar, kyckling, grillad fisk och det är bara fantasin som hindrar dig från att testa den till allt.

 

Rigatoni med tryffelsalami, kantareller och färsk tryffel

Recept för 4 personer

1 paket Rummo Rigatoni NO 50

500g rensade kantareller

1 gul lök finhackad

3 dl grädde

3 dl crème fraiche

1 dl vittvin

½ dl kycklingfond

1 Valdichiana tryffelsalamino 160g

1 färsk tryffel 20g

1 bit parmesan 150g

1 msk skuren gräslök

Olivolja för stekning

Salt och nymalen svartpeppar

 

Fräs kantareller och lök i lite olivolja tills det slutar spotta och fräsa om kantarellerna. Häll på vin, fond, grädde och crème fraiche. Koka ihop såsen tills det återstår ca 2/3 delar. Skär tryffelsalamino i snygga tärningar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

När såsen är perfekt och pastan är kokt så vänd ihop de två och puttra lite i ca 2 minuter. Vänd ner tärningarna av tryffelsalmino, riv ner halva parmesanen, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp på tallrikar och riv över resten av parmesanen, riv över färsk tryffel och släng på gräslök.

Servera och njut.