Hållbarhet på Saluhall.se

HÅLLBARHETSARBETE

Det är inte en hemlighet att e-handelsbranschen och den ökade konsumtionen är bidragande faktorer till de negativa klimatförändringarna vi ser idag. Som företag har vi ett viktigt ansvar att bidra till den förändring vi behöver och vill se. Av den anledningen har vi på saluhall.se valt att sedan starten prioritera hållbarhet som en självklar del av vår verksamhet. 

Många av alla paket vi skickar är gåvor till någon man tycker om och håller kär. Vad är då mer hållbart än att man kan äta upp den gåvan istället för att kanske samla den på hög tills den har gjort sitt? Lite dyrare men mycket godare och mycket bättre mat.

Hållbarhet för oss

Vi är medvetna om att vi som företag både har möjlighet och potential att göra mycket och påverka miljön runtomkring oss. Vi har höga ambitioner och arbetar långsiktigt för att nå dit vi vill och bidra till en mer hållbar e-handel. Vi lär oss hela tiden och är lyhörda för att utveckla vårt hållbarhetsarbete ytterligare. Till exempel går vi som arbetar i företaget en utbildning med Agenda 2030 som grund för att nå de gemensamma 17 globala hållbarhetsmålen, och en fråga vi ständigt ställer oss är vad vi som företag i vår bransch kan göra för att förbättra världen och samhället utifrån dessa mål. 

Vi samarbetar med leverantörer av hög standard belägna i Sverige och Europa. Våra värderingar är viktiga för oss, därför är det av ytterst vikt att de leverantörer vi väljer att samarbeta med delar dessa värderingar och arbetar utefter dem. För att kunna upprätthålla en hög standard gällande arbetsförhållanden, och för att kvalitetssäkra produktionen, har vi en nära och fortlöpande dialog med våra leverantörer.

Transport:

Vår paketeringsstandard är att använda anpassade paket för våra produkter med så lite luft som möjligt. Vi skickar inga onödigt stora paket. Som emballage använder vi kartong av återvunnet papper och träull.

När paketet är uppackat ser vi gärna att ni återvinner kartongen och övrigt material på närmaste återvinningscentral, och materialet är anpassat därefter.

Vårt mål är att inte skicka delleveranser, vilket betyder att om en vara inte råkar finnas hemma på lager så inväntar vi den och meddelar kunden att en mindre försening kan förekomma. På så sätt kan vi minska åtgången av förpackningsmaterial och det blir färre transporter.

För att undvika onödigt utrymme när våra produkter fraktas till oss så samlar vi våra beställningar noga och beställer färre tillfällen. Vi arbetar även med att ta fram alternativ för klimatkompensering och följer våra transportörers utveckling inom området fortlöpande.

Vi vet exakt vad vi letar efter när vi beslutar om vilka produkter som ska få ingå i vårt sortiment och följer trender och utvecklingen av produkter, transport och förpackningar noga.  

Kontakta oss

För oss är hållbarhet en viktig del i vårt dagliga arbete och att vi tar vårt ansvar och prioriterar hållbarhetsfrågor är en självklarhet för att värna om vår planet och kommande generationer. Om du har frågor eller invändningar gällande hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor är du välkommen att kontakta oss info@saluhall.se. Vi är tacksamma för alla åsikter och idéer om hur vi kan bli bättre i vårt hållbarhetsarbete och leveranser till er.