Hur man lagar italiensk pasta från grunden

Har du alltid velat lära dig att laga italiensk pasta från grunden? Tja, du kanske blir förvånad över att höra att det är mycket lättare än du tror. Allt du behöver är några enkla ingredienser och de rätta knepen. Som tur är kan vi hjälpa dig med båda.

Idag delar vi med oss ​​av ett enkelt steg-för-steg-recept för hur man lagar pasta hemma – på italienskt sätt. Oavsett om du vill imponera på familjen eller piffa upp din nästa middagsdejt, är det säkert att du får jobbet gjort med att göra en al dente italiensk pasta från grunden.

Steg 1: Sätt ihop dina pastaingredienser

Goda nyheter - du behöver bara två ingredienser för att göra äkta italiensk pasta: mjöl och ägg. Kvalitet är dock nyckeln till att få den bästa pastan. På Saluhall har vi ett brett urval av råvaror av högsta kvalitet för att göra din egen pasta hemma.

För hemlagad pasta måste du använda ett bra italienskt mjöl av hög kvalitet. När du har ditt mjöl och färska ägg, ta alla redskap du kommer att använda också. Detta kan inkludera en kavel, stavmixer och pastamaskin. 

Steg 2: Gör din hemgjorda pasta

Tillsätt 400 gram mjöl på arbetsytan, gör sedan ett hål i mitten och knäck försiktigt 4 ägg i hålet. Tillsätt en nypa salt, börja sedan vispa äggen med en gaffel och blanda långsamt in mjölet i blandningen.

Använd sedan händerna för att blanda blandningen helt i en deg och knåda i 10-15 minuter. När degen är slät och smidig, täck den med plastfolie och ställ den åt sidan i 20 minuter.

Använd en kavel för att platta ut degen till önskad tjocklek. Om du har en pastamaskin, använd den gärna för att få din pastaform. Annars är det bara att skära degen med en kniv i de former du vill ha.

Steg 3: Koka pastan

Om du har tid, försök att låta din pasta sätta sig i 2-3 timmar innan du kokar den för bästa resultat. När du är redo att laga din hemmagjorda italienska pasta, släpp den i en kastrull med kokande saltat vatten i 1-5 minuter. Den exakta tillagningstiden beror på tjockleken på din pasta, så det kan ta lite försök och misstag. Försök att laga en nudel först som test för att bestämma rätt tid för att tillaga resten av pastan.

Vill du skippa att göra din egen italienska pasta från grunden? Bläddra i vår samling av kvalitetspastaprodukter för att hoppa över några steg för en snabb och enkel middag hemma.

Steg 4: Tillsätt såsen

Nu kommer vi till det roliga. När du har kokat din pasta är det dags att lägga till din favoritsås. För maximal smak, prova att underkoka din pasta någon minut och sedan avsluta den i såsen. Detta hjälper till att ingjuta massor av läcker smak i din hemmagjorda pasta utan att överkoka den.

Du kan välja en ljus och örtig pestosås, en krämig och dekadent cacio e pepe-sås eller något annat du kan önska dig. Kom ihåg att kvalitet är nyckeln!

Steg 5: Garnera och servera

Grattis, du har precis lärt dig att laga italiensk pasta från grunden! Vid denna tidpunkt är allt som återstår att göra att fylla på din skål med pasta med din valfria garnering. Detta kan inkludera några snurr av nyknäckt svartpeppar, en näve riven parmesanost eller några basilikablad. Valet är ditt.

Vi hoppas att du provar det här receptet på hemmagjord italiensk pasta och njuter av oändliga skålar med läcker, färsk pasta! Se till att låta oss veta vad du tycker i kommentarerna.