Hur man gör napolitansk pizza som ett proffs

 Oavsett om du är en stor matälskare eller en nybörjare i köket som vill imponera på dina vänner, kommer den här enkla guiden om hur du gör napolitansk pizza som ett proffs att få dig att vispa ihop ett mästerverk på nolltid.

Även om det tar mycket tid och ansträngning att göra äkta italiensk pizza, är det fullt möjligt att göra en pizza hemma som garanterar att tillfredsställa dina smaklökar. Allt du behöver är lite tid, tålamod och naturligtvis kvalitetsingredienser. På Saluhall.se erbjuder vi ett brett urval av högkvalitativa produkter så att du kan känna dig som en riktig kock i ditt eget hem.

Pizzaälskare, detta är för er. När du väl har lärt dig hur man gör napolitansk pizza hemma har du alltid en restaurangvärdig maträtt i bakfickan för de tillfällen då du vill visa upp dig för din familj och dina vänner. Låt oss nu komma till det goda.

Steg 1: Gör den napolitanska pizzadegen
Degen är den viktigaste delen av all napolitanska pizza, så se till att välja Tipo 00-mjöl. Det här är pizzamjölet som italienska restauranger använder för att göra napolitansk pizza. Tänk på att du måste låta degen stå i kylen i 24 timmar innan du lagar mat med den, så planera därefter.

För att göra napolitansk pizzadeg, tillsätt 500 gram Tipo 00-mjöl med 8 gram aktiv torrjäst och 1 tsk salt i en skål. Blanda för att kombinera, tillsätt sedan 3,5 dl varmt vatten och 1 msk olivolja. Rör om tills en deg bildats, överför sedan till en mjölad yta och knåda i 7-9 minuter tills degen känns stretchig.

Dela degen i 3 lika stora bitar, forma sedan var och en till en boll och täck med en fuktig handduk. Låt dem jäsa i 1 timme tills de har fördubblats i storlek, lägg sedan varje degboll i en separat lufttät behållare och ställ i kylen i 20-24 timmar.

Steg 2: Förbered den hemlagade pizzasåsen
Börja med en burk San Marzano-tomater av hög kvalitet. Mixa med en matberedare eller mixer och tillaga sedan över spisen i en kastrull tills den har nått önskad tjocklek. Smaka av med salt och peppar efter smak, ta sedan av värmen och ställ åt sidan.

Steg 3: Laga din napolitanska pizza
Ställ din pizzadeg på bänken i 30-45 minuter före tillagning för att få den till rumstemperatur. När du är redo att laga mat, pudra degbollen med mjöl och börja forma genom att trycka ner från mitten och ut mot kanterna. Sträck pizzadegen försiktigt utåt på alla sidor tills du har format din pizzabotten.

Toppa försiktigt pizzabotten med några slevar av din tomatsås, bryt sedan av bitar av färsk mozzarella med låg fuktighet och sprid den runt pizzan. För över din napolitanska pizza till en 260°C ugn och tillaga i 5-7 minuter.

Steg 4: Garnera och njut
När din napolitanska pizza är klar är det dags att lägga till garneringen. Riv lite färsk Parmigiano-Reggiano-ost ​​jämnt över pizzan, följt av några trasiga basilikablad och en klick olivolja av hög kvalitet för att avsluta den.

Nu är det dags för det roliga. Klappa dig själv på axeln – du har gjort din första hemgjorda napolitanska pizza! Slicea den med en pizzasslicer eller ät den hel som italienarna gör. Så länge du följer det här receptet kommer du att dregla över din nya favoritmåltid!

Buon appetito!